Cookies s čokoládou
Chuťově mi trošku připomínají tu největší sladkou delikatesu mého dětství - preclíky v čokoládě. A tak jako těm malým neřádům v lesklém sáčku, i těmhle křehounkým sušenkám se špatně odolává.
>
Chuťově mi trošku připomínají tu největší sladkou delikatesu mého dětství - preclíky v čokoládě. A tak jako těm malým neřádům v lesklém sáčku, i těmhle křehounkým sušenkám se špatně odolává.
Jemné, sladké a tak trošku dekandentní. Přesně tak, jak to umí jenom čokoláda. Kdo by to byl řekl, že mascarpone a šlehačka budou ten její smysl pro drama ještě násobit...
Neděle si říká o koláč. Tak zbytečně neprostestujte a zkuste tentokrát vsadit na tvaroh. V kombinaci s nakyslými malinami a slaďoučkou drobenkou vám vyčaruje úsměv na tváři. A také každému, s kým se o něj podělíte.
Tapiokové perly jsou v Česku poměrně netradiční surovinou. Mají přitom potenciál z docela obyčejného jídla jako je pudink udělat něco docela překvapivého. V kombinaci s čerstvým ovocem třeba osvěžující snídani.
Když mi bylo asi šestnáct, jela jsem se školou na týdenní zájezd do Anglie. Ubytování jsme měli zajištěné v rodinách v Brightonu a né že by z toho měl člověk nějaký reálný zážitek - fungovalo spíše jako B&B. A ačkoli postele byly nesnesitelně měkké, snídaně v záplavě toastů, marmelád, burákových másel a cornflaků skrývaly jeden klenot - francouzský...
Původně jehněčí pečení na velikonoční tabuli v 17. století nahradil sladký beránek. Společně s dalšími obřadními pokrmy se vyšňořený beránek světil a někde dodnes světí v kostele o Velikonoční neděli, aby získal ochrannou a léčivou moc a zajistil hospodářům dobrou úrodu. My si popravdě doma na žádné svátosti nepotrpíme, jako připomínku pomalu...
Máte doma pár přezrálých banánů a nevíte, co s nimi? Nevadí! Upečte z nich banánový chlebíček a garantuji vám, že budete překvapení, jakou ještě nadělají parádu.
Uvnitř příjemně vláčné a na povrchu dokonale křupavé. Nic víc o nich nepotřebujete vědět.
Jednoduchý, rychlý a s minimální spotřebou nádobí. K tomu ještě zdravý, nadýchaný a naprosto delikátní. No řekněte sami, dá se takovému dezertu odolat?
Jsem přesvědčená, že v jednoduchosti je krása. Právě oblíbený český Míša dort je dokonalým příkladem, že tvaroh a čokoláda si spolu prostě vystačí!