Cookies s čokoládou

Chuťově mi trošku připomínají tu největší sladkou delikatesu mého dětství - preclíky v čokoládě. A tak jako těm malým neřádům v lesklém sáčku, i těmhle křehounkým sušenkám se špatně odolává.
Suroviny:
- 150 g másla
- 150 g třtinového cukru
- 90 g cukru
- 90 g vajec
- polovina vanilkového lusku
- 330 g polohrubé mouky
- 5 g jedlé sody
- špetka soli
- 300 g čokoládových peciček
Postup:
1. V misce smícháme mouku, jedlou sodu a sůl.
2. Máslo vyšleháme s oběma cukry a semínky z vanilkového lusku do nadýchané pěny. Jedno podruhém zašleháme vajíčka. Následně vmícháme moučnou směs a vytoříme těsto, do kterého obratem zapracujeme čokoládové pecičky.
3. Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžící hromádky s dostatečnými rozestupy a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C devět minut - ani o minutu déle! Kdyby se vám zdály trošku nedopečené, je to v pořádku. Jen díky tomu zůstanou měkké i po vychladnutí.