Cookies s čokoládou

28.04.2020

Chuťově mi trošku připomínají tu největší sladkou delikatesu mého dětství - preclíky v čokoládě. A tak jako těm malým neřádům v lesklém sáčku, i těmhle křehounkým sušenkám se špatně odolává.


Suroviny:

  • 150 g másla
  • 150 g třtinového cukru
  • 90 g cukru
  • 90 g vajec
  • polovina vanilkového lusku
  • 330 g polohrubé mouky
  • 5 g jedlé sody
  • špetka soli
  • 300 g čokoládových peciček

Postup:

1. V misce smícháme mouku, jedlou sodu a sůl.

2. Máslo vyšleháme s oběma cukry a semínky z vanilkového lusku do nadýchané pěny. Jedno podruhém zašleháme vajíčka. Následně vmícháme moučnou směs a vytoříme těsto, do kterého obratem zapracujeme čokoládové pecičky.

3. Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžící hromádky s dostatečnými rozestupy a pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C devět minut - ani o minutu déle! Kdyby se vám zdály trošku nedopečené, je to v pořádku. Jen díky tomu zůstanou měkké i po vychladnutí.