Kokosový tapiokový pudink
Tapiokové perly jsou v Česku poměrně netradiční surovinou. Mají přitom potenciál z docela obyčejného jídla jako je pudink udělat něco docela překvapivého. V kombinaci s čerstvým ovocem třeba osvěžující snídani.
Suroviny:
- 450 ml kokosového mléka
- 200 ml vody
- 150 g tapiokových perel
- 1/2 vanilkového lusku
- 40-80 ml rýžového sirupu (podle chuti) - můžete jej klidně zaměnit za zlatý, kukuřičný či javorový sirup
- čerstvé ovoce
Postup:
1. Ráno ve větší míse smícháme kokosové mléko s vodou. Přisypeme tapiokové perly, promícháme, misku překryjeme strečovou folií a uložíme do lednice. Perly necháme přes den namočené v lednici.
2. Večer přidáme semínka vyškrábnutá z poloviny vanilkového lusku a rýžový sirup. Všechno společně přelijeme do kastrůlku a za stálého míchání velmi pozvolna přivedeme k varu.
3. Jakmile tapioková směs zhoustne (bude to trvat asi 15 minut), rozlijeme ji rovnoměrně do čtyř skleniček a necháme přes noc vychladnout. Ráno už stačí jen přidat oblíbené ovoce a pár oříšků a máme hotovou snídani.
