Kokosový tapiokový pudink

15.04.2020

Tapiokové perly jsou v Česku poměrně netradiční surovinou. Mají přitom potenciál z docela obyčejného jídla jako je pudink udělat něco docela překvapivého. V kombinaci s čerstvým ovocem třeba osvěžující snídani.


Suroviny:

  • 450 ml kokosového mléka 
  • 200 ml vody
  • 150 g tapiokových perel
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 40-80 ml rýžového sirupu (podle chuti) - můžete jej klidně zaměnit za zlatý, kukuřičný či javorový sirup
  • čerstvé ovoce

Postup:

1. Ráno ve větší míse smícháme kokosové mléko s vodou. Přisypeme tapiokové perly, promícháme, misku překryjeme strečovou folií a uložíme do lednice. Perly necháme přes den namočené v lednici. 

2. Večer přidáme semínka vyškrábnutá z poloviny vanilkového lusku a rýžový sirup. Všechno společně přelijeme do kastrůlku a za stálého míchání velmi pozvolna přivedeme k varu. 

3. Jakmile tapioková směs zhoustne (bude to trvat asi 15 minut), rozlijeme ji rovnoměrně do čtyř skleniček a necháme přes noc vychladnout. Ráno už stačí jen přidat oblíbené ovoce a pár oříšků a máme hotovou snídani.