Farní vafle

27.03.2020

Uvnitř příjemně vláčné a na povrchu dokonale křupavé. Nic víc o nich nepotřebujete vědět.


Suroviny:

  • 400 ml polotučného mléka
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 275 g polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva


Postup:

1. Do vyšší mísy nalijeme mléko, přidáme do něj celé vejce a špetku soli a prošleháme. Přilijeme rostlinný olej, přisypeme polohrubou mouku, vanilkový cukr    a polovinu kypřícího prášku. Opět prošleháme - nejlépe se mi na to osvědčil standardní tyčový mixér.

2. Připravené těsto postupně rovnoměrně rozléváme do vaflovače a opékáme dozlatova. Podávejte              s čímkoli, co máte rádi - se zakysanou smetanou a jahodami, s marmeládou a jogurtem, se slaným karamelem a banánem, s čokoládou a malinami nebo třeba se slaninou a javorovým sirupem. Fantazii se meze nekladou.