Farní vafle

Uvnitř příjemně vláčné a na povrchu dokonale křupavé. Nic víc o nich nepotřebujete vědět.
Suroviny:
- 400 ml polotučného mléka
- 1 vejce
- špetka soli
- 100 ml rostlinného oleje
- 275 g polohrubé mouky
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
Postup:
1. Do vyšší mísy nalijeme mléko, přidáme do něj celé vejce a špetku soli a prošleháme. Přilijeme rostlinný olej, přisypeme polohrubou mouku, vanilkový cukr a polovinu kypřícího prášku. Opět prošleháme - nejlépe se mi na to osvědčil standardní tyčový mixér.
2. Připravené těsto postupně rovnoměrně rozléváme do vaflovače a opékáme dozlatova. Podávejte s čímkoli, co máte rádi - se zakysanou smetanou a jahodami, s marmeládou a jogurtem, se slaným karamelem a banánem, s čokoládou a malinami nebo třeba se slaninou a javorovým sirupem. Fantazii se meze nekladou.
