Velikonoční nádivka
Když jsem byla ještě malá, nádivku jsme u nás doma nikdy nedělali. Jaké to pak bylo překvapení, když jsem ji objevila, vám jistojistě nemusím ani popisovat...
Suroviny:
- 8 rohlíků (přinejmenším včerejších)
- 300 ml mléka
- 7 vajec
- 400 g libovější anglické slaniny nebo uzeného masa
- 125 g baby špenátu
- medvědí česnek
- pažitka
- 60 g rozpuštěného másla
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup:
1. Všechny rohlíky nakrájíme na rovnoměrné kousky a nasypeme je do velké mísy. Zalijeme je mlékem, promícháme a necháme asi deset minut prosáknout skrz na skrz.
2. Rozklepneme si všechna vajíčka a oddělíme bílky od žloutků. Prošlehané žloutky přidáme k mlékem nacucaným rohlíkům společně s nasekaným masem, baby špenátem, medvědím česnekem a pažitkou. Přilijeme rozpuštěné máslo, ochutíme solí, pepřem i muškátovým oříškem a důkladně promícháme.
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi půl hodiny, až povrch nádivky krásně zezlátne. Jakmile máme hotovo, necháme velikonoční nádivku zcela vychladnout.
ALTERNATIVA: Zkuste baby špenát v plném rozsahu nahradit medvědím česnekem, přidat jarní cibulku, lístky tymiánu a slaninu před vmícháním do nádivky opéct dozlatovat. Budete čučet:)
TIP: Nádivku nemusíte péct jen tak, samotnou. Samozřejmě s ní můžete naplnit jakoukoli drůbež. A rozhodně nebudete litovat.

