Rychlé krůtí karí
Karí není nikdy dost. Alespoň u nás doma ne. Podmínkou ale je, aby bylo rychlé a jednoduché. A to tohle s arašídovým máslem a mletou krůtou rozhodně je!
Suroviny:
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 stroužky česneku
- 400 g mletého krůtího masa
- 2 lžičky kari koření
- 50 g červené kari pasty
- 2 lžičky tmavé sójové otázky
- 700 ml kuřecího vývaru
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce jablečného octa
- 120 g arašídového másla
- 250 g instantních vaječných nudlí (nebo klidně nudlí z instantní polévky ramen
- 100 g čerstvého baby špenátu
- chilli vločky
- 50 g celých nesolených arašídů
- limetka
Postup:
1. Ve velké široké pánvi rozehřejeme sezamový olej. Rozmáčkneme na něj česnek a necháme pár minut rozvonět. Poté do pánve přidáme mleté maso, rozmělníme ho a necháme rovnoměrně opéct.
2. Obsah pánve zasypeme kari kořením, zalijeme sójovou omáčkou a přidáme také kari pastu. Promícháme a necháme dvě minutky pracovat.
3. Přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu. Necháme pár minut provařit a pak do středu pánve vložíme a lehce vmáčkneme nudle. Necháme je změknout a následně otočíme, aby změkly i z druhé strany. Poté je postupně rozebereme a vmícháme do masového ragú.
4. Uvolníme si střed pánve, přilijeme kokosové mléko a jablečný ocet, přidáme arašídové máslo a rychle promícháme, aby se vše spojilo a nudle obalila jemná krémová omáčka.
5. Vmícháme proprané špenátové listy a jakmile zavadnou, máme hotovo! Rozdělíme do misek, zasypeme troškou chilli a nasekanými arašídy a zakápneme limetkou.

