Rychlá rajčatová omáčka

23.07.2020

Rychle, jednoduše a dokonale letně. Rajčata do pánve za tři, dva, jedna!


Suroviny:

  • 400 g (cherry) rajčat (naprosto dokonalá je pro tento účel italská odrůda San Marzano)
  • 4 stroužky česneku
  • lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • 50 ml vody

Postup:

1. Česnek oloupeme a nasekáme na tenké plátky. V pánci necháme rozehřát lžíci oleje a česnek na ní pozvolna osmahneme. Jakmile začnou dostávat pěknou barvu, přihodíme do pánve omytá a přepůlená rajčátka. 

2. Obsah pánve osolíme, opepříme a přidáme k němu zdrhnutý tymián. Orestujeme a jakmile se rajčátka začnou rozpadat, podlijeme je vodou a necháme podusit. 

3. Omáčku si klidně můžete nechat jen tak, hrubou, já ji mám ale raději rozmixovanou dohladka. A pak už do ní stačí jen vmíchat špagety a podávat, třeba s čerstvou burratou.