Rychlá rajčatová omáčka

Rychle, jednoduše a dokonale letně. Rajčata do pánve za tři, dva, jedna!
Suroviny:
- 400 g (cherry) rajčat (naprosto dokonalá je pro tento účel italská odrůda San Marzano)
- 4 stroužky česneku
- lžíce oleje
- sůl
- pepř
- tymián
- 50 ml vody
Postup:
1. Česnek oloupeme a nasekáme na tenké plátky. V pánci necháme rozehřát lžíci oleje a česnek na ní pozvolna osmahneme. Jakmile začnou dostávat pěknou barvu, přihodíme do pánve omytá a přepůlená rajčátka.
2. Obsah pánve osolíme, opepříme a přidáme k němu zdrhnutý tymián. Orestujeme a jakmile se rajčátka začnou rozpadat, podlijeme je vodou a necháme podusit.
3. Omáčku si klidně můžete nechat jen tak, hrubou, já ji mám ale raději rozmixovanou dohladka. A pak už do ní stačí jen vmíchat špagety a podávat, třeba s čerstvou burratou.
