Plněné cuketové květy
Delikátní radosti letních dní vám dost možná kvetou v záhonech. Stačí je jen naplnit ricottou a užít si je ve stínu toskánských topolů. Anebo kdekoli jinde.
Suroviny:
- 10 cuketových květů
- 250 g ricotty
- 60 g strouhaného parmezánu
- 1 stroužek česneku
- tymián
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 75 g hladké mouky
- chuťově neutrální olej (z řepky či slunečnice)
Postup:
1. Cuketové květy opatrně omyjeme, vyskládáme jeden vedle druhého na talíř a odložíme stranou.
2. V misce smícháme ricottu s parmezánem, prolisovaným česnekem a odtrhnutými lístky tymiánu. Osolíme, opepříme a přesuneme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou (pokud nemáte, nevadí, přinejhorším si vystačíte se lžičkou).
3. Květy se vší opatrností naplníme ricottovým krémem a zlehka je uzavřeme.
4. Připravíme těstíčko. Ve vyšší dóze rozšleháme vajíčko s mlékem a hladkou moukou. Podle chuti osolíme i opepříme.

5. Jednotlivé kvítky s náplní postupně celé ponoříme do řídkého těsta a dáme rovnou smažit do vysoké vrstvy rozpáleného oleje. Jakmile budou pěkně dozlatova, máte prostor pro absolutní nadšení!
