Plněné cuketové květy

12.07.2020

Delikátní radosti letních dní vám dost možná kvetou v záhonech. Stačí je jen naplnit ricottou a užít si je ve stínu toskánských topolů. Anebo kdekoli jinde. 


Suroviny:

  • 10 cuketových květů
  • 250 g ricotty
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 1 stroužek česneku
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • 75 g hladké mouky
  • chuťově neutrální olej (z řepky či slunečnice)

Postup:

1. Cuketové květy opatrně omyjeme, vyskládáme jeden vedle druhého na talíř a odložíme stranou.

2. V misce smícháme ricottu s parmezánem, prolisovaným česnekem a odtrhnutými lístky tymiánu. Osolíme, opepříme a přesuneme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou (pokud nemáte, nevadí, přinejhorším si vystačíte se lžičkou). 

3. Květy se vší opatrností naplníme ricottovým krémem a zlehka je uzavřeme.

4. Připravíme těstíčko. Ve vyšší dóze rozšleháme vajíčko s mlékem a hladkou moukou. Podle chuti osolíme i opepříme.

5. Jednotlivé kvítky s náplní postupně celé ponoříme do řídkého těsta a dáme rovnou smažit do vysoké vrstvy rozpáleného oleje. Jakmile budou pěkně dozlatova, máte prostor pro absolutní nadšení!