Pesto z medvědího česneku

23.04.2020

Když jsem poprvé dělala pesto z medvědího česneku, upřímně mě zaskočilo, jak je štiplavé. Dnes se ho díky tomu vůbec nemůžu nabažit!


Suroviny:

  • 150 g medvědího česneku
  • 50 g kešu natural
  • 50 g parmezánu
  • 150 g panenského olivového oleje
  • sůl

Postup:

1. Medvědí česnek důkladně omyjeme a vložíme do vyšší nádoby. Přidáme k němu kešu a parmezán a zalijeme olivovým olejem.

2. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na pastu. Dochutíme solí a máme hotovo. Přesuneme do skleničky a povrch zakápneme dalším olejem - díky němu nám pesto v lednici chvilku vydrží. Můžete jej použít jen tak na těstoviny, zapéct do briošky, nebo třeba namazat na křupavou topinku.