Pesto z medvědího česneku
Když jsem poprvé dělala pesto z medvědího česneku, upřímně mě zaskočilo, jak je štiplavé. Dnes se ho díky tomu vůbec nemůžu nabažit!
Suroviny:
- 150 g medvědího česneku
- 50 g kešu natural
- 50 g parmezánu
- 150 g panenského olivového oleje
- sůl
Postup:
1. Medvědí česnek důkladně omyjeme a vložíme do vyšší nádoby. Přidáme k němu kešu a parmezán a zalijeme olivovým olejem.
2. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na pastu. Dochutíme solí a máme hotovo. Přesuneme do skleničky a povrch zakápneme dalším olejem - díky němu nám pesto v lednici chvilku vydrží. Můžete jej použít jen tak na těstoviny, zapéct do briošky, nebo třeba namazat na křupavou topinku.
