(O něco zdravější) Bounty
Kdo by neznal delikátní kokosové Bounty s křupavou vrstvou čokolády na povrchu? A kdo by ho nemiloval? Zkuste si udělat domácí a o něco zdravější. Nebudete litovat!
- 200 g strouhaného kokosu
- 4 lžičky javorového sirupu
- 330 g kokosového mléka
- 100 g kokosového máslo (nedám dopustit na Cukrfree 2 od Lucky Alvin)
- 250 g hořké čokolády
Postup:
1. Do misky nasypeme kokos, přidáme javorový sirup, kokosové mléko i rozpuštěné kokosové máslo a promícháme. Připravenou směs dáme na hodinku do lednice.
2. Na plotně si na vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu. Připravíme si na linku plech a vyložíme ho pečícím papírem.
3. Z kokosové směsi si připravíme stejně velké kuličky, obalíme je ve vrstvě hořké čokolády a rozložíme na plech. Povrch můžeme posypat kořením nebo sušenými květy a dáme chladit do lednice, aby čokoláda ztuhla. A je hotovo – můžete rovnou servírovat nebo skladovat v uzavřené krabičce v lednici (asi týden), nebo i v mrazáku (zvládnou i měsíc).
