Koláč z listového těsta s chřestem

V podstatě dost klasická kombinace. A v podstatě také dost nepřekonaná. Křehký chřest na lůžku z křupavého listového těsta doplněný jen tím nejlepším, co najdete ve své lednici. Další důvod, proč se každý rok těšit na jaro!
Suroviny:
- chlazené listové těsto (ideálně to už rozválené)
- 10 ml mléka
- 70 g krémového sýra
- kůra nastrouhaná ze čtvrtiny citronu
- sůl
- pepř
- strouhaný parmezán
- svazek zeleného chřestu
- 2 ztracená vejce
Postup:
1. Rozválené listové těsto přeložíme po krátké straně na půl, jemně přitlačíme a získáme tak menší, ale vyšší plát. Ten po kratší straně rozřízneme nožem na poloviny a oba vzniklé obdélníky umístíme na plech vyložený pečícím papírem.
2. Nožem v listovém těstě naznačíme vnitřní obdélník, každá jeho stěna bude asi 1 cm od reálného okraje. Vzniklý rámeček potřeme mlékem a vnitřní obdélník důkladně propícháme vidličkou.
3. V mísce smícháme krémový sýr s citronovou kůrou. Osolíme a opepříme podle chuti. Sýrový krém rozetřeme po propíchané části obou těst, zasypeme strouhaným parmezánem a rozprostřeme na něj chřest v příslušné délce. Pečeme 15-20 minut dozlatova.
4. Hotový koláč osolíme, opepříme a ozdobíme citronovou kůrou, hoblinami parmezánu a připraveným ztraceným vajíčkem.