Kardamomová limonáda

18.04.2020

Kardamom je moje absolutní srdcovka. Když jsem objevila recept na sirup, kde je hlavní chuťovou složkou, vůbec jsem nemohla odolat!


Suroviny:

  •  30 g celého kardamomu
  • 400 g krupicového cukru
  • 500 ml vody
  • šťáva vymačkaná za čtyř limetek

Postup:

1. Rozehřejem pánev a na sucho na ní chviličku opražíme kardamomem. Jen co se rozvoní, stáhneme je z plotny a mírně podrtíme v hmoždíři.

2. V kastrůlku svaříme cukr s vodou do podoby hustého sirupu. Přidáme k němu kardamom, necháme pár minut probublat a sundáme z plotny. Vlijeme limetkovou šťávu, promíchneme a necháme vychladnout.

3. Připravený sirup uložíme do lednice a kardamom v něm necháme ještě další tři až čtyři dny louhovat. Nakonec sirup přecedíme do sterilní lahve a uchováváme v lednici.

4. Na dokonale osvěžující limonádu už pak stačí jen naplnit sklenici ledem, přidat do ní kardamomový sirup, vodu a nakrájenou limetku.