Guacamole

28.03.2020

Esence mexické kuchyně, kterou si zvládnete doma připravit během několika mála minut. A jakmile ji ochutnáte, váš život už nikdy nebude jako dřív.


Suroviny:

  • 1 větší avokádo
  • limetková šťáva
  • chilli paprička
  • uzená sůl
  • česnek
  • 1 malé rajče

Postup:

1. Zralé avokádo rozpůlíme, nožem z něj vyjmeme pecku a prostřednictvím lžíce vydlabeme do misky měkkou dužinu. Rozmačkáme ji vidličkou a podle vlastních preferencí dochutíme limetkovou šťávou, mletou chilli papričkou, uzenou solí a rozmělněným česnekem - většinou stačí    jediný strouček. 

2. Rajčátko nakrájíme na drobno a vmícháme ho    do připraveného guacamole. Chutnat vám bude       s tortillovými chipsy a klidně i namazaná na opečený chleba s vajíčkem na hniličku.

TIP: Pokud máte rádi štiplavou chuť cibule, neváhejte i ji na jemno nakrájet a vmíchat do guacamole - ať už tu klasickou anebo třeba jemnější lahůdkovou. Stejné je to i s bylinkami - jestli máte rádi koriandr, i ten můžete nasekat a do guacamole přidat.

P.S.: Pokud guacamole připravujete s předstihem, pecku z avokáda hned nevyhazujte. Když ji přidáte do misky s hotovou "pomazánkou", guacamole si díky ní delší dobu udrží příjemnou zelenou barvu.