Duté ořechové rohlíčky
Jako malá jsem na cukroví nijak zvlášť netrpěla. Když jsme ale přijeli k babičce, nikdy jsem neodolala takovým zvláštním a docela dutým ořechovým rohlíčkům s čokoládovými rožky. Neměla jsem je roky! Před pár týdny jsem si na ně ale kdo ví proč vzpomněla a musela jsem je vyzkoušet.
Suroviny:
- 100 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 125 g jemně mletých vlašských ořechů
- 125 g másla
- čokoláda rozpuštěná se lžící oleje (1:1 mléčná a hořká)
Postup:
1. Do mísy prosejeme mouku s cukrem, přidáme sodu, oříšky a na kostky nakrájené máslo. Rukama vypracujeme pevné těsto a dáme ho přes noc vychladit do lednice.
2. Druhý den si tenkou vrstvou oleje vymažeme formičky na rohlíčky. Těsto rozdělíme na několik dílů a postupně z nich vyválíme "hady", které rozkrájíme na několik stejných dílků. Každý jeden proužek pak vložíme do formy na rohlíček a dáme péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 20 minut.
3. Poté pěkně nafouknuté rohlíčky i s formičkami z trouby vytáhneme, necháme pár minut vychladnout a následně vyklepneme.

4. Rožky rohlíčků namočíme do čokolády rozpuštěné se lžící rostlinného oleje a poté necháme vychladit v lednici, ať poleva stuhne.