Duté ořechové rohlíčky

13.12.2020

Jako malá jsem na cukroví nijak zvlášť netrpěla. Když jsme ale přijeli k babičce, nikdy jsem neodolala takovým zvláštním a docela dutým ořechovým rohlíčkům s čokoládovými rožky. Neměla jsem je roky! Před pár týdny jsem si na ně ale kdo ví proč vzpomněla a musela jsem je vyzkoušet.


Suroviny:

  • 100 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 125 g jemně mletých vlašských ořechů
  • 125 g másla
  • čokoláda rozpuštěná se lžící oleje (1:1 mléčná a hořká)

Postup:

1. Do mísy prosejeme mouku s cukrem, přidáme sodu, oříšky a na kostky nakrájené máslo. Rukama vypracujeme pevné těsto a dáme ho přes noc vychladit do lednice. 

2. Druhý den si tenkou vrstvou oleje vymažeme formičky na rohlíčky. Těsto rozdělíme na několik dílů a postupně z nich vyválíme "hady", které rozkrájíme na několik stejných dílků. Každý jeden proužek pak vložíme do formy na rohlíček a dáme péct do trouby vyhřáté na 150 °C  na 20 minut. 

3. Poté pěkně nafouknuté rohlíčky i s formičkami z trouby vytáhneme, necháme pár minut vychladnout a následně vyklepneme.

    4. Rožky rohlíčků namočíme do čokolády rozpuštěné se lžící rostlinného oleje a poté necháme vychladit v lednici, ať poleva stuhne.