Batátové hranolky

Sladké i slané. Měkoučké i křupavé. Hned čtyři důvody, proč si zamilovat batátové hranolky.
Suroviny:
2 velké batáty
30 ml olivového oleje
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžičky koření na pečené brambory nebo zeleninu
sůl
Postup:
1. Batáty oloupeme, nakrájíme na silné hranolky a alespoň na hodinu ponoříme do vody. Zbavíme je tak přebytečného škrobu.
2. Troubu předehřejeme na maximum, odmočené batáty osušíme, dáme do suché misky, prolijeme olejem a zaprášíme kukuřičným škrobem a vybraným kořením. Důkladně promícháme, aby olej, škrob i koření přilnul na všechny hranolky. Poté je rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct dozlatova. Bude to trvat asi 15 - 20 minut.
3. Osolíme podle chuti a můžeme podávat. Ideálně s česnekovým dipem. Na ten vám stačí jen do 100 gramů zakysané smetany vmíchat dva stroužky rozmačkaného česnek nadrobno nasekanou pažitku, osolit a opepřit.