Bábovka s vaječným likérem
Vánoce pro letošní rok pomalu ale jistě vzali za své. Pokud se jich ale nechcete jen tak vzdát, ovoňte si bábovku třeba zbylým vaječným likérem. Rozhodně neprohloupíte!
Suroviny:
- 250 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 50 g škrobu (kukuřičného či bramborového)
- 5 vajíček
- 230 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 ml oleje
- 250 ml vaječného likéru
Postup:
1. V první řadě si připravíme formu na bábovku - ideální je ji vymazat máslem a vysypat trochou mouky či bramborového škrobu.
2. Mouku nasypeme do misky, přidáme k ní kypřící prášek i škrob a zlehka promícháme.
3. Do větší mísy rozklepneme vajíčka, přidáme oba druhy cukru a vše společně vyšleháme do nadýchané světlé pěny.
4. Šleháme stále dál a zároveň tenkým pramínkem postupně přilijeme a zašleháme olej a následně i vaječný likér.

5. Ke vzniklému těstíčku přisypeme v několika dávkách moučnou směs a promícháme, aby se vše spojilo do jednolitého těsta. To nalijeme do formy na bábovku a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 50 minut. Pak už stačí jen vyklopit a nechat zcela vychladnout.
