Arašídové cookies s marshmallow

20.03.2022

Arašídové máslo má v naší lednici své pevné místo. A ne, není to manžel, kdo ho čas od času chodí potají ujídat. Pokud ale zbyde, společně s marshmallow krémem dá dohromady fantasticky měkké sušenky, kterých se nedá přejíst!


Suroviny:

  • 85 g hladké mouky
  • 6 g jedlé sody
  • špetka soli
  • 110 g změklého másla
  • 130 g jemného arašídového másla
  • 180 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 100 g marshmallow krému (dá se koupit třeba na Candy Store)In a medium bowl, whisk together flour, baking soda, and salt.

Postup:

1. V misce si smícháme mouku, jedlou sodu a sůl.

2. Ve větší míse, ideálně té od stolního mixéru, utřeme máslo s arašídovým máslem a třtinovým cukrem, až se vše spojí. Vmícháme vajíčko a přisypeme i předem připravené suché suroviny.

3. Vymícháme hladké těsto, mísu překryjeme potravinářskou fólií a dáme alespoň na hodinu odpočívat do lednice.

4. Marshmallow fluff si připravíme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a dva pečící plechy vyložíme pečícím papírem. 

5. Velkou lžící  nabereme porci arašídového těsta, navlhčenýma rukama vytvarujeme kouli, sáčkem do ní vstříkneme marshmallow, položíme na plech a lehce zploštíme – vyjde to asi na 12 sušenek.

6. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi devět minut. Pak už stačí jen vytáhnout a nechat patnáct minut dojít na plechu a pak zcela vychladnout na mřížce.