S'more cookie bars
Jsou křehké a delikátní. V chuti si určitě všimnete náznaku pražených oříšků a příjemně vás překvapí dotek soli, která hravě kontrastuje s výraznou sladkostí. Variaci na oblíbený americký s'more sandwich si upečete klidně doma v pekáčku. Stejně jako oblíbená kempovací sladkost ale ani ona pravděpodobně moc dlouho nevydrží.

- Suroviny:
- 150 g třtinového cukru
- 115 g másla pokojové teploty
- 1 velké vejce (ideálně také pokojové teploty)
- 1 vanilkový lusk nebo mletá vanilka
- 145 g hladké mouky
- 80 g drcených grahamových sušenek
- 0,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- dvě špetky soli
- 100 g čokolády
- větší marshmallows (ideálně domácí) nebo marshmallow fluff
Postup
Troubu předehřejeme na 175 °C a menší čtvercovou formu (asi 20 × 20 cm) si vyložíme pečicím papírem.
Ve větší míse elektrickým šlehačem vyšleháme třtinový cukr s máslem do podoby nadýchaného krému. Přidáme vejce a semínka vyškrábnutá z vanilkového lusku (nebo mletou vanilku) a šleháme tak dlouho, až se vše spojí. Přisypeme mouku, drcené sušenky, kypřící prášek do pečiva a dvě špetky soli a v rychlosti promícháme, aby se vše spojilo v hutné lepivé těsto
Do formy vyložené pečícím papírem dáme 2/3 těsta a rukama je rozprostřeme po dně a zlehka umačkáme. Nahoru místo vedle místa rozmístěte velké marshmallows (nebo naneste vrstvu marshmallow fluffu), rovnoměrně zasypte nasekanou čokoládou a povrch poté překryjte zploštělými kusy zbývajícího těsta. Nebojte, není nutné zakrýt celou plochu.
Pečeme asi 25–30 minut, pěkně dozlatova. Jakmile je hotovo, koláč přendáme z pekáčku na mřížku a před krájením necháme zcela vychladnout.
