Burrata s grilovanou broskví a okurkou
Můj oblíbený letní evergreen. Pokud vám na zahradě ještě dozrávají poslední broskve, hoďte je na gril.
Suroviny:
4 zralé broskve
olivový olej
sůl (ideálně vločková)
1 čerstvá chilli paprička (nic extrémně pálivého)
špetka sušeného chilli
1 okurka
svazek čerstvé bazalky
šťáva z citronu
4 burraty
Postup:
Broskve zbavíme pecky a nakrájíme na čtvrtiny. Rozložíme je na plech, zakápneme olivovým olejem, lehce lehce osolíme a důkladně ogrilujeme.
Současně s nimi až skoro do černa ogrilujeme i čerstvou chilli papričku. Následně i zbavíme slupky, nasekáme nadrobno a zakápneme olivovým olejem. Přidáme špetku sušeného chilli a soli a promíchneme.
Ogrilované broskve oloupeme, dáme je do nerezové misky a přelijeme připraveným chilli olejem. Promícháme, aby je olej pěkně obalil a spojil se se šťávou, kterou broskve postupně pustí.
Okurku oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Společně s natrhanou čerstvou bazalkou je přidáme k broskvím. Zakápněte citronovou šťávou, opět promícheme a podle chuti můžeme přidat ještě trochu bazalky.
Na talíř položíme burratu, rozřízněte ji a navrstvíme na ni připravený salát z grilovaných broskví a okurky. Dochutíme vločkovou solí a je hotovo.

