Arašídový nugát
Když jsem byla malá, mohla jsem se ho ujíst. Kdykoli se v bonboniéře objevila pruhovaná trojkombinace z arašídů a čokolády, její osud byl jasný – během pár chvil prostě musela zmizet z povrchu zemského. Když jsem tak minulý týden na stránkách Forbes Cooking zahlédla recept na sladkost, která dobře známý arašídový nugát připomínala, musela jsem to zkusit. A nebudu lhát, vy byste měli taky.

Suroviny na tmavou vrstvu:
160 g jemně mletého 100% arašídového másla
150 g hořké čokolády
Suroviny na bílou vrstvu:
140 g jemně mletého 100% arašídového másla
230 g bílé čokolády
Suroviny na mléčnou vrstvu:
140 g jemně mletého 100% arašídového másla
160 g mléčné čokolády
Postup:
Menší, ale vyšší pečící plech (můj má cca 18 x 30 cm) vyložíme pečícím papírem a odložíme stranou.
Připravíme si tmavou vrstvu. V žáruvzdorné misce si na vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu společně s arašídovým máslem. Promícháme, až se vše perfektně spojí a nalijeme do připraveného plechu. Rovnoměrně rozetřeme. Necháme vychladnout a ztuhnout.
Stejným způsobem uděláme bílou vrstvu – v žáruvzdorné misce si na vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu s arašídovým máslem. Promícháme, až se vše perfektně spojí a vylijeme na povrch tmavé vrstvy. Rovnoměrně rozetřeme. Necháme vychladnout a ztuhnout.
Poslední na řadě je mléčná vrstva – v žáruvzdorné misce si na vodní lázni opět rozpustíme mléčnou čokoládu s arašídovým máslem. Promícháme, až se vše perfektně spojí a vylijeme na povrch bílé vrstvy. Rovnoměrně rozetřeme. Necháme vychladnout a ztuhnout.
Poté uložíme na pár hodin do mrazáku. Po vytažení vyprostíme z formy, sloupneme pečicí papír a nakrájíme na kostky.
